Halve finalist Ajax weer in voorronde CL: 'Een beetje vreemd klinkt het wel, ja'

Halve finalist Ajax weer in voorronde CL: 'Een beetje vreemd klinkt het wel, ja'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 15:28di 14-05-2019 om 15:28

Ajax-trainer Erik ten Hag erkent dat het een vreemd gevoel is dat de halve finalist van de Champions League zich volgend seizoen gewoon weer moet melden in de voorronde. Dat heeft gevolgen voor de voorbereiding van de Amsterdammers.

"Dat is het systeem, maar een beetje vreemd klinkt het wel ja", aldus Ten Hag tijdens de persconferentie voorafgaand aan De Graafschap - Ajax. Het spelen van voorronde Champions League heeft gevolgen voor de seizoensvoorbereiding. "Dat betekent weer dat we conditioneel heel sterk moeten zijn op moment dat het gaat beginnen en ook iets van een speelwijze klaar moet hebben staan wil je succesvol zijn. Dat worden pittige wedstrijden."

Kern bij elkaar houden
Ten Hag geeft toe dat het prettig zou zijn als de kern van de huidige groep dan zoveel mogelijk bij elkaar blijft. "Dat zou er zeker bij helpen. Een kern met automatismen kan in zo'n eerste fase een doorslaggevende factor zijn", aldus Ten Hag.

Een limiet aan het aantal spelers dat komende zomer mag vertrekken, is echter niet gesteld. "Ik kan wel iets gaan roepen, maar dat is zinloos. Als die panelen een keer gaan bewegen, weet je niet welke kant het opgaat. We hebben een streven en we zullen voor elke speler vechten binnen dat streven. Welke kan het uiteindelijk opgaat, kun je niet bepalen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws