PEC Zwolle schakelt door naar vijfde keus: 'Dat was onze droomkandidaat'

PEC Zwolle schakelt door naar vijfde keus: 'Dat was onze droomkandidaat'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 23:28wo 15-05-2019 om 23:28

Een bijzondere situatie bij PEC Zwolle: na de afzegging van Maurice Steijn schakelt Gerard Nijkamp in de zoektocht naar een nieuwe trainer door naar de vijfde keuze. Dat bevestigt de technisch directeur van PEC aan RTV Oost.

PEC Zwolle dacht naast Steijn aan Albert Stuivenberg, maar de oud-trainer van Racing Genk is niet meer in beeld voor de vacante positie. "We hadden vier kandidaten en op basis daarvan hebben we voor één kandidaat gekozen, dat was onze droomkandidaat Maurice Steijn", legt Nijkamp uit.

Die keuze heeft gevolgen, aldus de PEC-directeur. "Daarmee hebben we de andere drie min of meer afgezegd. Dan is het vervolgens niet goed om vervolgens terug te komen en Albert Stuivenberg te vragen of hij toch zou willen."

Het houdt in dat PEC Zwolle nu bij de vijfde keuze uitkomt. "Dat klopt, maar ik denk nog steeds dat er voldoende interessante trainers rondlopen in voetballand die goed bij PEC Zwolle passen." Nijkamp is op zoek naar een opvolger van Jaap Stam, die na een half jaar naar Feyenoord verkast.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws