Guardiola stelt oude club Barcelona gerust: 'Wij kunnen hem niet betalen'

Guardiola stelt oude club Barcelona gerust: 'Wij kunnen hem niet betalen'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 18:15vr 17-05-2019 om 18:15

Manchester City-manager Pep Guardiola is niet van plan om zijn oude club FC Barcelona in het vaarwater te zitten. De Spaanse grootmacht is nadrukkelijk in de markt voor Antoine Griezmann, maar ook de Premier League-kampioen werd met hem in verband gebracht.

Guardiola is vrijdag duidelijk over de interesse van City in de 28-jarige aanvaller, die door een transferclausule voor zo'n 125 miljoen euro kan vertrekken bij Atlético Madrid. "Mensen van Barcelona, maak jullie geen zorgen. Wij gaan Griezmann niet kopen, want we kunnen hem niet veroorloven", zegt de Spaanse succestrainer tegen onder meer The Manchester Evening News.

Dat heeft volgens Guardiola niets te maken met het onderzoek van de UEFA naar Manchester City. De Engelse topclub zou de regels voor Financial Fair Play hebben geschonden en moet zelfs vrezen voor uitsluiting van de Champions League. "Ik weet precies wat er allemaal gebeurd is en heb het volste vertrouwen in de club. Wij zijn bereid om volledig mee te werken."

"We zijn kampioen, maar de laatste dagen gaat het alleen hierover", uit Guardiola zijn onvrede. "Het spijt me echt voor de mensen die ons gestraft willen zien worden, maar op dit moment zijn wij onschuldig. Als de UEFA beslist dat wij iets verkeerd hebben gedaan, dan zullen we daarvoor gestraft of geschorst worden, zoiets. Maar we zijn onschuldig tot onze schuld bewezen is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws