VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 12:00do 23-05-2019 om 12:00

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 12:09do 23-05-2019 om 12:09

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het hoog tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. De komende periode bepaal jij welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie behoren.

Voor de positie van linksback hebben we vijf spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De back met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het uiteindelijke beste elftal van 2018/19. Dit zijn op alfabetische volgorde de vijf genomineerden.

Angelino (PSV)
In zijn debuutseizoen bij PSV was Angelino goed voor liefst negen assists. De Spaanse vleugelverdediger vormde in het Philips Stadion een dodelijk duo met targetman Luuk de Jong. Op de Nederlandse velden is haast geen speler te vinden die een betere voorzet in huis heeft. 


Caner Cavlan (FC Emmen)
Cavlan was dit seizoen in alle wedstrijden van promovendus FC Emmen van de partij. De linksback deed het uitstekend: hij scoorde vier keer en was goed voor zes assists. Emmen verraste vriend en vijand door op de veertiende plek in de Eredivisie te eindigen. Nu lonkt voor de transfervrije Cavlan een stap hogerop. 


Tim Handwerker (FC Groningen)
Tijdens zijn eerste - en mogelijk laatste - seizoen in het hoge Noorden heeft Handwerker een prima indruk achtergelaten. Vraag is nu of FC Groningen ook volgend jaar over de Duitser kan beschikken. Handwerker wordt gehuurd van 1.FC Köln en zal een aardige smak geld kosten. 


Thomas Ouwejan (AZ)
Ouwejan heeft zijn tweede seizoen als basisspeler achter de rug in Alkmaar. De linksback kan cijfermatig terugkijken op een prima jaar, met twee goals en zes assists. Met AZ eindigde Ouwejan op de vierde plek, goed voor een ticket voor de voorronde van de Europa League. 


Nicolás Tagliafico (Ajax)
Tagliafico beleefde een droomseizoen in Amsterdam. De Argentijns international won de dubbel met Ajax en reikte tot de halve finale van de Champions League. In het miljardenbal was de linksback opvallend trefzeker: hij scoorde liefst drie keer. Tagliafico tekende in de Nederlandse competitie voor twee treffers en vier assists. 

Wie vond jij de beste linksback van dit Eredivisie-seizoen? Stem hieronder op je favoriet!

Poll

Wie vond jij de beste linksback van dit seizoen?

(9105 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws