Done deal: FC Groningen bevestigt droomtransfer Reis naar FC Barcelona

Done deal: FC Groningen bevestigt droomtransfer Reis naar FC Barcelona

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 12:51do 23-05-2019 om 12:51

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 13:04do 23-05-2019 om 13:04

De transfer van Ludovit Reis naar FC Barcelona is officieel. FC Groningen heeft via de officiële kanalen het vertrek van de talentvolle middenvelder bevestigd.

FC Barcelona laat weten dat Reis een contract tekent voor drie seizoenen met een optie voor nog twee jaar. In zijn contract is een ontsnappingsclausule van honderd miljoen euro opgenomen. De Catalanen betalen 3,25 miljoen euro voor de Nederlander.

Scheidend algemeen directeur Hans Nijland is verguld met trots door de transfer. "In 23 jaar tijd heb ik namens FC Groningen zaken mogen doen met grote clubs in binnen- en buitenland, maar deze transfer met één van de grootste clubs ter wereld is een prachtig slotakkoord", laat hij weten op de website van FC Groningen.
Reis tekent in Catalonië een meerjarig contract en zal, als alles volgens planning verloopt, zijn wedstrijden in eerste instantie spelen voor Barça B.

Bij FC Groningen overheerst vooral trots dat de jonge middenvelder verkast naar een club van het kaliber van FC Barcelona. "Het is een compliment aan alle geledingen binnen de club. De jeugdscouting heeft vier jaar geleden de specifieke kwaliteiten van Ludovit onderkend en hem weten te bewegen naar Groningen te komen", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Deze transfer toont aan dat het voor jonge talentvolle spelers mogelijk is om zich bij FC Groningen onder professionele begeleiding en in een topsportomgeving stevig te ontwikkelen en vanuit Groningen direct de overstap te maken naar een wereldberoemde club als Barcelona."

Scheidend algemeen directeur Hans Nijland is eveneens met trots verguld. “In 23 jaar tijd heb ik namens FC Groningen zaken mogen doen met grote clubs in binnen- en buitenland, maar deze transfer met één van de grootste clubs ter wereld is een prachtig slotakkoord.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws