'Voor het eerst in de clubgeschiedenis dat we rechtstreeks zakendoen met Barça'

'Voor het eerst in de clubgeschiedenis dat we rechtstreeks zakendoen met Barça'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 17:29vr 24-05-2019 om 17:29

Hans Nijland heeft deze week alle reden om te lachen. De scheidend FC Groningen-directeur rondde donderdag de transfer van Ludovit Reis af: de achttienjarige controleur vertrekt voor een basisbedrag van 3,25 miljoen euro plus bonussen naar FC Barcelona.

Nijland heeft, vlak voordat hij afzwaait, een fraaie primeur bereikt. "Dit is voor het eerst in de clubgeschiedenis dat we rechtstreeks zakendoen met FC Barcelona. Ja, dat is hartstikke mooi", glundert hij in gesprek met de NOS. "Met Suárez (de Uruguayaanse topspits werd in 2006 gescout door FC Groningen, red.) en Reis zijn wij wellicht één van de hofleveranciers van FC Barcelona", vervolgt hij met een knipoog.

De directeur heeft de smaak te pakken en hoopt nu ook een inkomende toptransfer te realiseren. "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat het een absolute droom zou zijn als Arjen Robben terugkeert bij FC Groningen. Dat zou geweldig zijn. Of het realistisch is, weet ik niet, maar daar ga ik straks niet meer over." Dat Nijland de bijna transfervrije routinier graag terug ziet keren, is echter duidelijk. "Zolang hij niet tegen ons heeft gezegd dat hij het absoluut niet gaat doen, houd je altijd hoop. Zo simpel is het."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Robben terug naar de Eredivisie: een goed idee?

(7346 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws