Pérez heeft slecht nieuws voor Ajax: 'Odegaard over 3 jaar een ster bij Real'

Pérez heeft slecht nieuws voor Ajax: 'Odegaard over 3 jaar een ster bij Real'

28-05-2019 08:45
71

Real Madrid lijkt voorlopig een streep te zetten door een definitieve transfer van Martin Odegaard. De Noorse aanvallende middenvelder werd in verband gebracht met Ajax, maar voorzitter Florentino Pérez van de Spaanse topclub is enthousiast over zijn toekomst.

"We haalden Odegaard toen hij zestien jaar was en nu is hij twintig. Hij behoorde dit seizoen tot de beste spelers in de Eredivisie", steekt Pérez van wal bij Onda Cero. "In twee of drie jaar zal hij een van de sterren zijn bij Real Madrid." In 34 competitieduels voor Vitesse was Odegaard dit seizoen goed voor negen goals en twaalf assists.

Pérez blijft inzetten op het halen van toekomstige supersterren, vertelt hij. "We moeten voor jonge spelers gaan vanwege de Financial Fair Play-regels. We hebben de beste talenten met Rodrygo, Vinicius Junior en Brahim Diaz. Zij zijn spelers die in de toekomst Champions Leagues gaan winnen."

"Dani Carvajal was tien jaar, Raphaël Varane achttien, Sergio Ramos negentien en Marcelo achttien", aldus Pérez. "Al die topspelers kwamen toen ze jong waren. Dat is het beleid dat we moeten voeren."