VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

Gepubliceerd: dinsdag 28 mei 2019 om 12:00di 28-05-2019 om 12:00

Laatste update: dinsdag 28 mei 2019 om 12:00di 28-05-2019 om 12:00

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het hoog tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. De komende periode bepaal jij welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie behoren.

Voor de positie van linksbuiten hebben we zeven spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De linksbuiten met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de zeven genomineerden.

Steven Bergwijn (PSV)
Met name in de eerste seizoenshelft was Bergwijn niet te stoppen. In de Eredivisie scoorde de Oranje-aanvaller aan de lopende band. Qua doelpunten (14) én assists (12) eindigde Bergwijn in de dubbele cijfers. Nu lonkt een transfer voor de pijlsnelle aanvaller. 


Oussama Idrissi (AZ)
Met zijn prima spel op de flank in Alkmaar dwong Idrissi dit seizoen een oproep voor de nationale ploeg van Marokko af. Hij kan uitstekende cijfers overleggen: 8 goals, 6 assists. 


Lazaros Lamprou (Fortuna Sittard) 
Lamprou was dit seizoen een van de grote revelaties bij promovendus Fortuna. De Griekse huurling scoorde 7 keer en leverde daarnaast 6 assists. Daarmee had Lamprou een belangrijk aandeel in de handhaving van zijn club. Voor Fortuna lijkt het nu schier onmogelijk om de vleugelaanvaller in Limburg te houden. 


Bryan Linssen (Vitesse)
Linssen is bezig aan het seizoen van z'n leven. De kleine aanvaller scoorde liefst 12 keer. Dat deed hij, ondanks zijn geringe lengte, opvallend vaak met het hoofd. Linssen hoopt zijn prima jaar in Arnhem binnenkort te verzilveren met een transfer naar het buitenland. 


David Neres (Ajax)
Neres ontpopte zich tot een van de uitblinkers in Amsterdam. In de Champions League speelde de Braziliaan een aantal fantastische wedstrijden. Zijn topjaar werd onlangs bekroond met een debuut in de nationale ploeg van Brazilië. Neres is inmiddels ook geselecteerd voor de aanstaande Copa America. 


Kristoffer Peterson (Heracles Almelo)
Tijdens de eerste weken van 2018/19 was Peterson niet te houden. Na zeven competitieduels had de Zweed al acht treffers gemaakt. Peterson eindigde het seizoen uiteindelijk op het keurige aantal van 12 goals en 5 assists. 


Dusan Tadic (Ajax) 
Dé man van Ajax. Tadic eindigde het seizoen als spits, maar tijdens de eerste maanden van dit uiterst succesvolle jaar gebruikte trainer Erik ten Hag de miljoenenaankoop op de linkerflank. Daar was Tadic wekelijks van grote waarde. 


Wie vond jij de beste linksbuiten van dit Eredivisie-seizoen? Stem hieronder op je favoriet!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de beste linksbuiten van dit seizoen?

Bergwijn
19%
Idrissi
2%
Lamprou
1%
Linssen
4%
Neres
21%
Peterson
3%
Tadic
49%
(6357 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws