VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

29-05-2019 12:00 Laatste update: 09:49
100

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het hoog tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. De komende periode bepaal jij welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie behoren.

Voor de positie van spits hebben we zeven spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De spits met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de zeven genomineerden.

Adrian Dalmau (Heracles Almelo)
Heracles Almelo nam Dalmau vorig jaar zomer transfervrij over van Villarreal en bleek daarmee een uitstekende deal te hebben gedaan. In zijn eerste Eredivisie-jaar was Dalmau goed voor negentien goals en vijf assists, waarmee hij een groot aandeel had in het bereik van de play-offs om Europees voetbal. Was tegen Fortuna Sittard zelfs goed voor vier goals (!) in één wedstrijd. 


Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
Als spits van de kampioen zestien goals maken lijkt niet heel indrukwekkend, maar Huntelaar stond dit seizoen vaker niet dan wel in de basis. Maakte bovendien enkele hele belangrijke goals, waaronder de winnende op bezoek bij FC Groningen (0-1) en de snelle gelijkmaker tegen FC Utrecht (4-1 winst).


Alexander Isak (Willem II)
Halverwege het jaar huurde Willem II de negentienjarige Zweed van Borussia Dortmund als opvolger van Fran Sol. Isak slaagde erin de immens populaire Sol in no time te doen vergeten. Toonde veelvuldig zijn enorme potentieel en kan met dertien goals en zeven assists terugkijken op een uitstekend half jaar.


Luuk de Jong (PSV)
Een speler met een verfijnde techniek zal De Jong nooit worden, maar dit seizoen was hij zijn gewicht weer in goud waard voor PSV. IJzersterk in de lucht en vrijwel altijd goed voor een goal. Met 28 goals werd De Jong (gedeeld) topscorer van de Eredivisie. Zijn mooiste: de omhaal in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.


Sam Lammers (sc Heerenveen)
De PSV-huurling mocht het dit seizoen in het shirt van sc Heerenveen laten zien. Of hij klaar is voor een basisplek in Eindhoven is lastig te zeggen, maar Lammers liet dit seizoen zeker zien over kwaliteit te beschikken. Uiteindelijk stokte de teller bij zestien doelpunten.


Peniel Mlapa (VVV-Venlo)
Maakte indruk in zijn jaar in Venlo. De van Dynamo Dresden gehuurde spits kwam tot vijftien goals en drie assists en zal volgend seizoen node gemist worden in stadion De Koel.


Robin van Persie (Feyenoord)
Voor het laatst konden we dit seizoen genieten van de technische klasse van Robin van Persie. Kwam met Feyenoord dan wel niet in de buurt van Ajax en PSV, maar was met zestien goals wel belangrijk voor het veiligstellen van de derde plek. Hoogtepunt: zijn optreden in de met 6-2 gewonnen Klassieker tegen Ajax.

Wie vond jij de beste spits van dit Eredivisie-seizoen? Stem hieronder op je favoriet!