'Ramos is er klaar mee: Real Madrid bepaalt vraagprijs op 100 miljoen'

'Ramos is er klaar mee: Real Madrid bepaalt vraagprijs op 100 miljoen'

29-05-2019 15:45 Laatste update: 15:47
59

Real Madrid is bereid Sergio Ramos te laten gaan, mits de financiële voorwaarden goed zijn voor de Spaanse grootmacht. Dat melden Marca en AS woensdag. De aanvoerder heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een vertrek.

Real-voorzitter Florentino Perez bevestigde deze week dat Ramos een transferverzoek heeft ingediend. De 33-jarige aanvoerder wil gaan cashen in China, maar krijgt geen toestemming van zijn club. Dat betekent volgens Marca en AS niét dat een vertrek van Ramos onbespreekbaar is. Bij een bod van minimaal 100 miljoen euro zou Real overstag gaan.

De situatie is vergelijkbaar met die van Cristiano Ronaldo, een jaar geleden. Real Madrid wilde de Portugese ster liever niet kwijt, maar was bereid te luisteren naar een megabod. Dat bleek toen Juventus zich met ongeveer 100 miljoen euro meldde in Madrid. Ronaldo heeft inmiddels zijn eerste seizoen achter de rug in Turijn.

In de tussentijd zou de relatie tussen Ramos en Perez tot het nulpunt zijn gedaald. De Real-captain is volgens Spaanse media gekwetst door het feit dat Real Madrid hem na veertien jaar trouwe dienst niet laat gaan. Na de uitschakeling van Real in de achtste finale van de Champions League tegen Ajax botsten de twee al in de kleedkamer.