Van Gaal: Ik heb heel lang getwijfeld om hem naar Manchester United te halen

Van Gaal: "Ik heb heel lang getwijfeld om hem naar Manchester United te halen"

02-06-2019 19:13
13

Louis van Gaal heeft lang getwijfeld over de komst van Memphis Depay naar Manchester United. De Engelse grootmacht telde in de zomer van 2015 een slordige 34 miljoen euro neer voor de aanvaller, die overkwam van PSV.

Van Gaal werkte met Memphis op het WK van 2014. "Hij was dat toernooi de vervanger van Arjen Robben en Robin van Persie", blikt hij terug bij De Tafel van Kees. "Daar had hij een héél vrije rol, waardoor ik bijna zeker wist dat hij het goed zou gaan doen. Maar ik heb heel lang getwijfeld om hem naar Manchester United te halen, want daar had hij géén vrije rol."

Memphis rendeert het beste in de spits, weet Van Gaal. "Ronald Koeman heeft hem bij Oranje vanaf dag één in de spits gezet en gezegd: ga je gang. Als we het dan toch over Oranje hebben... Daar zou Donny van de Beek fantastisch in passen, want die gaat altijd diep. Hij zorgt voor diepte als Memphis terugloopt."

In Engeland slaagde Memphis uiteindelijk niet. Van Gaal: "Ik ben wel begonnen met hem op 10 te zetten, maar daar heb je andere kwaliteiten voor nodig dan hij bezat. Uiteindelijk heb ik hem weer aan de linkerkant gezet, maar daar is hij een minder goede speler. Bij Lyon dacht de trainer ook dat Memphis een linkeraanvaller is, totdat hij in de spits ging spelen."