'Belangrijkste dat we De Jong afstoppen, een van beste middenvelders ter wereld'

'Belangrijkste dat we De Jong afstoppen, een van beste middenvelders ter wereld'

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 14:08do 06-06-2019 om 14:08

Jamie Redknapp is 'een bewonderaar van het Nederlandse voetbal', laat hij weten aan de NOS. De zeventienvoudig Engels international en huidig analist van Sky Sports steekt de loftrompet over vier Oranje-spelers en Frenkie de Jong in het bijzonder.

"Jullie hebben met Virgil van Dijk de beste centrale verdediger van de wereld en met Matthijs de Ligt iemand die in de toekomst op hetzelfde niveau kan komen. Hij is weergaloos", zegt Redknapp, die ook enthousiast is over Memphis Depay. "De mensen in Engeland liepen niet warm voor hem in zijn tijd bij Manchester United, maar hij heeft zich in Frankrijk hersteld. Daar verdient hij de credits voor."

Eén speler springt er echter uit voor Redknapp, zelf voormalig middenvelder: Frenkie de Jong. "Hij speelt met zoveel autoriteit, zelfverzekerdheid, elegantie. Er zijn niet veel spelers die dat hebben. De Jong is absoluut een van de beste middenvelders ter wereld." Hij heeft ook zijn tienjarige zoon al aangestoken met het 'De Jong-virus': "Samen kijken we vaak naar beelden van De Jong op YouTube."

Redknapp ziet De Jong als de gevaarlijkste speler van Oranje in het Nations League-duel met Engeland donderdagavond. "Het belangrijkste is dat we De Jong afstoppen. Als hij het spel gaat dicteren, daar de tijd voor krijgt, komen wij in de problemen. Wij controleren het middenveld niet altijd goed, wij hebben niet iemand als hij. Ik kijk er echt naar uit om hem te zien spelen."

Poll

Wat wordt Nederland-Engeland?

(3597 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws