Cillessen sprak met De Ligt over Barça: 'Kan vertellen dat het geweldige club is'

Cillessen sprak met De Ligt over Barça: 'Kan vertellen dat het geweldige club is'

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 09:35za 08-06-2019 om 09:35

Jasper Cillessen wil na de Nations League-finale tegen Portugal een beslissing nemen over zijn toekomst. De doelman van Oranje en FC Barcelona wordt in verband gebracht met Valencia.

"Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren", zegt Cillessen tegen Mundo Deportivo. "Na dit toernooi ga ik op vakantie met mijn vrienden en dan zullen we zien." De oud-Ajacied heeft zichzelf geen deadline opgelegd, maar de kans lijkt groot dat hij in Spanje blijft. "Valencia is een geweldig team", reageert hij desgevraagd. "Maar ik heb nog niet met mijn zaakwaarnemer gesproken. Ik weet alleen wat ik lees in de kranten en op het internet."

Waar Cillessen hoogstwaarschijnlijk vertrekt bij FC Barcelona, werd Frenkie de Jong al vastgelegd door de Catalanen. Mogelijk volgt Matthijs de Ligt hem naar Camp Nou. De sluitpost sprak al met de verdediger over zijn opties. "Maar net zoals ik dat deed met Frenkie. Ik heb hem gezegd dat de beslissing aan hem is. Matthijs is een goede jongen en hij weet zelf wat het beste is."

"Ik heb met hem gesproken, maar heb hem ook verteld dat ik de beslissing niet voor hem kan maken", benadrukt Cillessen. "Ik kan alleen over de goede dingen bij Barça vertellen, want het is een geweldige club en ik heb hier een heel goed gevoel."

Dat de concurrentie groot is voor De Ligt met Gerard Pique, Clement Lenglet en Samuel Umtiti, weet ook Cillessen. "Ja, maar hij heeft veel kwaliteit. Hij is nog erg jong, negentien jaar pas. Barcelona heeft spelers van een heel hoog niveau nodig en hij heeft het niveau om daar te spelen."

Poll

Is Valencia de perfecte club voor Cillessen?

(5128 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws