SPORT: Clausule van 150 miljoen euro maakt transfer naar Ajax 'niet eenvoudig'

SPORT: Clausule van 150 miljoen euro maakt transfer naar Ajax 'niet eenvoudig'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 08:44wo 12-06-2019 om 08:44

In navolging van Estadio Deportivo meldt ook SPORT dat Ajax belangstelling heeft voor Quincy Promes. Een transfer van Sevilla naar Amsterdam wordt waarschijnlijk lastig, voorspelt de Spaanse sportkrant. 

In het contract van Promes (27) is een transferclausule van 150 miljoen euro opgenomen. Alle spelers die actief zijn in de Primera Division, hebben een vastgestelde afkoopsom in hun verbintenis staan. Clubs kunnen uiteraard afwijken van die som en akkoord gaan met een bod dat (ver) onder het afgesproken bedrag ligt. 

SPORT denkt hoe dan ook dat een overstap van Promes naar de kampioen van Nederland 'niet eenvoudig' is en wordt; Sevilla betaalde een jaar geleden 21 miljoen euro aan Spartak Moskou voor de Oranje-international en bij een snel vertrek zal de club van nieuwe trainer Julen Lopetegui dat bedrag minimaal willen terugverdienen. 

Promes beleefde een gemengd debuutseizoen bij Sevilla. Hij deed in 33 competitieduels mee (18x invaller) en maakte in de Europa League tien keer zijn opwachting. Promes liet onlangs blijken dat hij niet tevreden is met zijn rol in het elftal. De dribbelaar werd doorgaans ingezet als wingback. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Promes een goede versterking voor Ajax?

Ja
76%
Nee
24%
(23896 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws