'Zijne eminentie' van Telstar gekielhaald: 'Niet erg als we laatste worden'

'Zijne eminentie' van Telstar gekielhaald: 'Niet erg als we laatste worden'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 15:32vr 14-06-2019 om 15:32

Piet Buter haalt stevig uit naar algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar. De technisch directeur besloot deze week de eer aan zichzelf te houden in Velsen-Zuid.

Buter raakte in conflict met De Waard, die zélf de nieuwe trainer wilde aanstellen. Ook het gebrek aan ambitie stuit hem tegen de borst. "Als je vindt dat Telstar een cultclub moet zijn en de grootste doelstelling is lol maken met zijn allen. Nou oké. Maar dat is niet mijn visie", zegt hij tegen NH. "Hij vindt het helemaal niet erg als wij onderaan eindigen, want wij kunnen toch niet degraderen."

"Dat is een andere instelling dan die ik heb", vervolgt Buter. "Ik wil toch proberen om mee te doen en te winnen. Het is logisch dat dat niet altijd lukt als je het kleinste budget hebt. Maar het gaat toch om winnen en voetbal en als dat niet lukt heeft het geen zin meer." Buter wilde doorpakken met Telstar en haalde al spelers als Rody de Boer (nu AZ), Jerdy Schouten (Excelsior), Mo Osman (Heracles) en Melvin Platje (Bali United) naar de club.

Dat Buter alleen mocht adviseren in de zoektocht naar een opvolger van Mike Snoei was de druppel, maar dat De Waard een streep zetten door een lucratieve sponsordeal vindt hij ook pijnlijk. "Het was een goede deal voor de club. Steef Hammerstein heeft daar zo hard voor gewerkt, maar zijne eminentie De Waard dacht daar anders over en zette ook daar een streep door."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws