Ajax-aanwinst Scherpen: 'Ben niet een voetballend iemand, maar kan het wel aan'

Ajax-aanwinst Scherpen: 'Ben niet een voetballend iemand, maar kan het wel aan'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 18:14zo 16-06-2019 om 18:14

Kjell Scherpen weet dat er op het voetballende vlak werk aan de winkel is voor hem. De negentienjarige doelman denkt dat Ajax de perfecte club is om zich te ontwikkelen.

Scherpen noemt reflexen en hoge ballen als zijn sterke punten. "Vooral het keepen", vat hij samen in gesprek met Voetbal International. "Wat eromheen komt, moet nog beter. Mijn beweeglijkheid, voetenwerk en voetballende kwaliteiten. Aannames, nauwkeurig zijn in de inspeelpass en zien waar de bal heen moet", legt de lange sluitpost uit. "Ik denk dat dat bij Ajax wel goed komt."

"Ik ben niet echt een voetballend iemand, maar ik kan het zeker wel aan", vertelt Scherpen, die deze zomer overkomt van FC Emmen. "Als het mij geleerd wordt, denk ik dat ik er goed mee overweg kan. Ik zal met alle voetballende vormen, zoals rondo's meedoen met het team. Ik denk dat het een goede stap is."

Scherpen ziet al met al genoeg verbeterpunten, maar hij noemt desgevraagd ook al een volgende droombestemming. "De Engelse competitie lijkt me wel wat. Ik denk dat dat een mooie competitie voor mij zou kunnen zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij in Scherpen een toekomstige keeper van Ajax 1?

(14544 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws