Vitesse-icoon doet stapje terug: Er werd te weinig gebruik van me gemaakt

Vitesse-icoon doet stapje terug: "Er werd te weinig gebruik van me gemaakt"

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 12:58ma 24-06-2019 om 12:58

Vitesse trapte afgelopen weekend het nieuwe seizoen af, maar Edward Sturing was niet aanwezig bij de eerste training op Papendal. Het clubicoon ziet het niet zitten om nog langer als assistent-trainer te fungeren.

Hoofdcoach Leonid Slutsky gaat verder met assistenten Oleg Yarovinsky, Aleksei Berezutski, Vasili Berezutski en Nicky Hofs. "Het klikte niet echt vorig seizoen", verklaart Sturing in gesprek met De Telegraaf. "Er werd te weinig gebruik van me gemaakt, waardoor ik op het tweede plan terecht kwam."

Sturing voelde zijn rol kleiner en kleiner worden. "We stonden met vijf assistenten op het veld. De vier Russen zochten elkaar op en dat is misschien logisch. Maar ik kon op deze manier mijn ei niet kwijt en daarom leek het voor alle partijen beter om hiermee te stoppen."

Wel blijft Sturing behouden voor Vitesse, waar hij talenten en jeugdtrainers gaat begeleiden. "Zo'n rol heb ik eerder al vervuld bij Vitesse. Alles bij elkaar zit ik al zo'n 27 jaar bij de club, waarvan elf als speler. In mijn nieuwe functie moet ik voor de rode draad in de academie zorgen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws