Update: NEC kiest definitief voor constructie met drie trainers

Update: NEC kiest definitief voor constructie met drie trainers

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 18:30ma 24-06-2019 om 18:30

NEC stelt deze zomer geen nieuwe trainer aan. De Keuken Kampioen Divisie-formatie kiest na het ontslag van Jack de Gier voor een interne oplossing. Maandagmiddag wordt bekend hoe de technische staf er exact uit komt te zien. 

Nadat De Gier aan het einde van het afgelopen seizoen zijn congé had gekregen, nam Ron de Groot tot en met het laatste competitieduel de honneurs waar. Volgens fansite Forza NEC kiest de club nu waarschijnlijk voor een drie-eenheid als trainersstaf. Adrie Bogers, Rogier Meijer en François Gesthuizen krijgen binnen die constructie de verantwoordelijkheid over het eerste elftal. 

"We hebben gesprekken gevoerd met trainers van buitenaf, maar de interne oplossing is altijd een optie gebleven", legt directeur Wilco van Schaik (foto) uit. "We hebben trainers die snappen wat NEC wil en wat wij eisen van de staf. Het zijn misschien geen gevestigde namen, maar wij hebben vertrouwen in de trainers die we hebben. Daarnaast moeten we als club ook bezuinigen. Een optie van buitenaf geeft ook niet altijd een garantie."

Reikwijdte
"We hebben Guardiola gevraagd, maar die wilde niet", vervolgt hij met een knipoog. "Je hebt als club een aantal wenskandidaten, maar nu we het derde seizoen in de Eerste Divisie ingaan, wordt onze reikwijdte minder. Een trainer van buitenaf moet de club leren kennen."

"We blijven nuchter, gaan niet meteen roepen dat we voor de titel gaan. Maar de selectie moet zich wel ontwikkelen. Wij denken dat dat sneller gaat met trainers van binnenuit."

Update 18.30 uur: NEC gaat met drie hoofdtrainers het nieuwe seizoen in. Adrie Bogers, Rogier Meijer en Francois Gesthuizen zullen 'op basis van gelijkwaardigheid' een driemanschap vormen in De Goffert, zo bevestigt de Nijmeegse club maandagavond.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws