Olde Riekerink verdedigt hoge transfersom PSV: 'Een exceptioneel talent'

Olde Riekerink verdedigt hoge transfersom PSV: 'Een exceptioneel talent'

Gepubliceerd: donderdag 27 juni 2019 om 06:50do 27-06-2019 om 06:50

Jan Olde Riekerink is van mening dat PSV een goede slag heeft geslagen met de transfer van Bruma. De 24-jarige aanvaller komt, afhankelijk van bonussen, voor een bedrag tussen de twaalf en dertien miljoen euro over van RB Leipzig, meldt De Telegraaf.

Bruma ondergaat donderdag de medische keuring in Eindhoven, waarna hij een dag later zijn handtekening zet onder een vijfjarig contract. Olde Riekerink werkte bij Galatasaray met de Portugees en juicht de overstap toe. "Zoals ik hem toen heb meegemaakt, vond ik het een exceptioneel talent", stelt de Nederlandse trainer in de ochtendkrant.

"In de zomer van 2016 wilde PSV hem ook al hebben, toen heb ik gezegd dat hij niet weg mocht van mij", vervolgt Olde Riekerink. "Ik had heel hoge verwachtingen van hem toen hij wegging bij Galatasaray (naar Leipzig, red.) en die heb ik nog steeds. Als je kijkt naar wat hij allemaal kan, dan kan hij richting de top. Hij is technisch vaardig en combineert dat met snelheid. Hij heeft diepgang zonder bal en ik moet zeggen dat hij verdedigend ook ontzettend veel werk verricht."

Bruma moet bij PSV het verwachte vertrek van Steven Bergwijn en Hirving Lozano opvangen. "Als je het hebt over individuen die het verschil kunnen maken: dat kan hij. Hij is wel een bijzondere jongen, met een eigen willetje, maar wel fair." Onder meer Wesley Sneijder bekommerde zich in Istanbul om hem. "Ik denk dat PSV een goede club is voor hem. Hij past bij het Nederlands voetbal", besluit Olde Riekerink.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Begrijpelijk dat PSV 15 miljoen euro overheeft voor Bruma?

(6134 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws