The Guardian: Derby County nadert deal met beoogd Lampard-opvolger Cocu

The Guardian: Derby County nadert deal met beoogd Lampard-opvolger Cocu

02-07-2019 13:55 Laatste update: 13:55
43

Derby County is dicht bij een akkoord met Phillip Cocu. De voormalig trainer van PSV moet de opvolger worden van Frank Lampard, die hard op weg is om manager te worden van Chelsea. Dat meldt The Guardian.

Cocu wordt als goede kandidaat gezien omdat hij net als Lampard een rijke carriere als speler achter de rug heeft. Daarmee zou het voor Cocu geen probleem moeten zijn om het respect van de spelersgroep te krijgen. De selectie van Derby County was erg te spreken over de samenwerking met Lampard, die ze vooral vanwege zijn professionaliteit hoog in het vaandel hadden staan, aldus The Guardian.

Derby County wil Lampard niet in de weg zitten bij een overgang naar Chelsea en gaf de manager eerder groen licht om met Chelsea te onderhandelen. De oud-middenvelder tekent vermoedelijk nog deze week een contract in Londen, waar hij de opvolger is van Maurizio Sarri, die op zijn beurt weer aan de slag gaat bij Juventus. 

Cocu zit sinds oktober 2018 zonder werk, toen hij ontslagen werd bij Fenerbahce. Daarvoor maakte hij een zeer succesvolle periode door als trainer van PSV. Nu lijkt hij op het punt te staan aan de slag te gaan in de Championship.