Oranje op rapport: drie Leeuwinnen krijgen een 8 na historische WK-prestatie

Oranje op rapport: drie Leeuwinnen krijgen een 8 na historische WK-prestatie

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 23:50wo 03-07-2019 om 23:50

Laatste update: donderdag 4 juli 2019 om 00:03do 04-07-2019 om 00:03

De onvermoeibare Oranje Leeuwinnen staan in de finale van het WK. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de speelsters van bondscoach Sarina Wiegman, die na verlenging met 1-0 wonnen van Zweden.

Sari van Veenendaal – 8: De keepster hield de Leeuwinnen in moeilijke fases op de been. Van Veenendaal frustreerde de Zweedse aanvallers met haar uitstekende reflexen.

Desiree van Lunteren – 7: Wisselde mindere met heel goede momenten af. Zo had ze een paar goed getimede tackles in huis om het Scandinavische gevaar te beteugelen. Ze kwam in de meeste duels als winnaar uit de bus.

Stefanie van der Gragt – 8: Verdedigend was de FC Barcelona-verdedigster wederom ijzersterk. Destructiebedrijf Van der Gragt werkte zeker in het tweede bedrijf op volle toeren. Geen Zweed kwam er bij haar langs.

Dominique Bloodworth – 6,5: Zo imponeren als Van der Gragt doet ze niet, maar ook Bloodworth was belangrijk met goede ingrepen. Ze had een schrikmomentje kort na rust toen ze de bal verspeelde na een matige pass van Van Dongen, maar ook dat herstelde ze zelf.

Merel van Dongen – 5: Twee foute passes op rij zetten meteen de toon voor Van Dongen, die met name voor rust ook in defensief opzicht keer op keer voorbij werd gesneld.

Jackie Groenen – 8: De matchwinner. Regisseuse Groenen beleefde lange tijd geen gemakkelijke avond, maar ze geeft nooit op. Die strijdlust werd beloond. Ze maakte in de verlenging het enige doelpunt.

Sherida Spitse – 6: De controleur zag diverse Zweedse spelers in haar zone opduiken en werd daarmee keer op keer in de problemen gebracht. Ze had het duidelijk lastig, al lag dat dus niet alleen aan haar. In de tweede helft kwamen Nederland en Spitse beter voor de dag.

Daniëlle van de Donk – 6,5: Bijtertje Van de Donk was wederom onvermoeibaar en verzette bergen werk. Ze speelde met name een sterke eerste helft. Ze leek bovendien een paar keer gevaarlijk te kunnen worden, maar het ontbrak aan een goede aanname.

Lineth Beerensteyn – 5,5: Mocht het dan eindelijk vanaf de start laten zien. Beerensteyn durfde haar acties te maken, maar heel gelukkig was het niet. Haar voortzetting was simpelweg niet goed genoeg.

Vivianne Miedema – 6: Ze had een paar momentjes, maar de controle was nét niet goed. Opvallend moment: op slag van rust ging ze voor eigen succes, waar twee, drie teamgenoten er veel beter voorstonden. In de tweede helft was ze dichtbij met een kopbal op de lat.

Lieke Martens – 5,5: Martens kwam in de eerste helft nauwelijks in het spel voor. Als ze de bal wel had kreeg ze meteen met twee tegenstanders te maken. Ze bleef halverwege in de kleedkamer achter vanwege haar pijnlijke teen.

Invallers:

Jill Roord – 7,5: Een uitstekende invalbeurt van Roord, die overal was te vinden en sterk aan de bal was. Ze deelde de lakens uit en blijft nadrukkelijk solliciteren naar een basisplaats.

Shanice van de Sanden – 6: De rollen waren nu eens omgedraaid. Een getergde Van de Sanden loste twintig minuten voor tijd Beerensteyn af en voegde wat gif aan het aanvalsspel toe. Ze had onder meer een vlammend schot in huis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws