Update: Ziyech reageert en ontkent: 'Op leugens berust en niet op waarheid'

Update: Ziyech reageert en ontkent: 'Op leugens berust en niet op waarheid'

08-07-2019 22:34 Laatste update: 22:59
247

Volgens berichtgeving uit Marokko heeft Hakim Ziyech zijn interlandcarrière na de uitschakeling op de Afrika Cup beëindigd. De 26-jarige Ajacied is daarnaast onbereikbaar en reageert niet meer op telefoontjes van de Marokkaanse bond. 

"Ziyech heeft 23 telefoontjes genegeerd. Hij heeft gezegd dat hij niet onder de huidige omstandigheden door wil gaan", zo wordt Rachid Talbi Alami, Minister van Sport, die Ziyech blijkbaar wel heeft gesproken, geciteerd. Marokkaanse media pakken maandagavond groot uit met het nieuws dat Ziyech per direct stopt bij de nationale ploeg.

Wedden

Meer odds

Ziyech groeide afgelopen weekend uit tot de grote schlemiel door in de zesde minuut van de blessuretijd een strafschop te missen tegen Benin. Marokko werd uiteindelijk na een penaltyserie uitgeschakeld. Na afloop werd Ziyech door media en critici behoorlijk bekritiseerd. Het is vooralsnog onduidelijk waarom de technicus stopt en of de berichtgeving überhaupt klopt.

Ziyech heeft tot nu toe 22 interlands voor het Marokkaanse elftal gespeeld. De in Nederland geboren Marokkaan kon ook voor Oranje spelen, maar koos in 2015 voor de Leeuwen van de Atlas.

Update: 22.34 uur: Hakim Ziyech ontkent de verhalen die in de Marokkaanse media zijn verschenen. Op Instagram maakt de Ajacied korte metten met de geruchten, die volgens hem niet op waarheid zijn berust. 'Vandaag de dag verzinnen ze (de media, red.) een verhaal als ze niets hebben', aldus Ziyech in zijn eerste Instagram-story.

In zijn tweede story plaatst Ziyech een foto van Alami, de Marokkaanse minister. 'De volgende keer als jullie met iets komen, zorg dan dat het op waarheid berust is en niet op leugens', schrijft Ziyech.