AZ verlengt met Europees kampioen: 'Doel is op mijn 17e mijn debuut te maken'

AZ verlengt met Europees kampioen: 'Doel is op mijn 17e mijn debuut te maken'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 10:25wo 10-07-2019 om 10:25

AZ heeft het contract van de talentvolle Mohamed Taabouni opengebroken en verlengd. De 17-jarige middenvelder lag tot medio 2021 onder contract, maar heeft nu een contract getekend tot de zomer van 2022. Dat melden de Alkmaarders via de officiële kanalen. 

Taabouni werd in mei van dit jaar nog Europees kampioen met Oranje Onder 17 en draait momenteel de voorbereiding mee met de hoofdmacht. In alle wedstrijden tot nu kreeg Taabouni speelminuten. 

"Ik ben heel trots", reageert de middenvelder op de website van AZ. "Het gaat heel snel allemaal. Ik denk dat ik mezelf het afgelopen seizoen goed heb ontwikkeld en veel heb bijgeleerd. Ook als mens. Er zijn veel mooie dingen gebeurd: ik heb mijn debuut in het betaalde voetbal gemaakt en ben Europees kampioen geworden met Oranje. Van mezelf ben ik gedisciplineerd, dus ik wil mezelf blijven verbeteren en deze lijn doortrekken. Daar werk ik keihard aan. Mijn eerstvolgende doel is om op mijn 17e mijn officiële debuut te maken."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij dat het contract van Taabouni is verlengd. "Mo heeft afgelopen jaar laten zien dat hij dicht tegen de A-selectie zit, dat is als zeventienjarige bijzonder. Om die reden hebben we hem uitgenodigd om de voorbereiding met het eerste mee te draaien. Ook tijdens deze voorbereiding laat hij zien zich snel aan het niveau van de A-selectie aan te passen", legt hij uit.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws