'Ik vind het jammer, ik zag in De Ligt een toekomstig Barcelona-aanvoerder'

'Ik vind het jammer, ik zag in De Ligt een toekomstig Barcelona-aanvoerder'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 23:44vr 12-07-2019 om 23:44

Ali Boussaboun vindt het jammer dat Matthijs de Ligt niet naar FC Barcelona, maar naar Juventus vertrekt. De voormalig aanvaller denkt dat er in Camp Nou een mooiere uitdaging voor de negentienjarige verdediger lag.

"Ik denk dat het verschil in salaris tussen wat hij bij Juventus (naar verluidt 12 miljoen, red.) en Barcelona kan verdienen te groot is", verklaart Boussaboun de keuze van De Ligt bij FOX Sports. "Dat is bijna het dubbele netto. Ik vind het jammer. Ik had hem liever in La Liga gezien, waar je El Clasico speelt. Het is een mooiere en leukere competitie en het staat hoger aangeschreven dan de Italiaanse."

"Ik probeer als voetballer te denken, de clubs tegenover elkaar te zetten", vervolgt Boussaboun. "Aan de ene kant heb je Barcelona: een fantastische stad, een club met heel veel historie, het voetbal dat hij gewend is vanuit de Ajax-opleiding en zijn maatje Frenkie speelt er al. En Gerard Pique wordt volgens mij bijna 33…"

"De Ligt had daar gespeeld", is Boussaboun stellig. "Hij is zo fantastisch, heeft zo veel kwaliteit. Al hadden ze twee rechtspoten centraal moeten zetten. Ik zag in De Ligt een toekomstig Barcelona-aanvoerder. Ik gun hem het allerbeste, maar Juventus heeft totaal geen concurrentie in de Serie A. De enige uitdaging is de Champions League."

Poll

Gaat De Ligt het maken bij Juventus?

(22283 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws