Ogen Stam geopend na geschutter in De Kuip: 'Er zijn dingen duidelijk geworden'

Ogen Stam geopend na geschutter in De Kuip: 'Er zijn dingen duidelijk geworden'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 09:43do 18-07-2019 om 09:43

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 09:59do 18-07-2019 om 09:59

Jaap Stam zag woensdagavond veel fouten tijdens het oefenduel in De Kuip tussen Feyenoord en Panathinaikos. De Grieken wonnen in Rotterdam-Zuid met 3-0. De defensie van de Nederlandse topclub schutterde, vond Stam. 

"Er zijn wel dingen duidelijk geworden waar we op moeten letten. Als je heel veel balbezit hebt kun je over het algemeen domineren, maar dan moet je ook opletten op de momenten wanneer ze er wel kunnen uitkomen in de omschakelmomenten", analyseerde de opvolger van Giovanni van Bronckhorst direct na de wedstrijd, voor de camera van Veronica. "Dan moet je ook adequaat handelen en niet de ruimtes weggeven zodat zij kunnen scoren."

"Je speelt op balbezit, op de helft van de tegenstander. Dan moet je zorgen dat je de restverdediging zo kan neerzetten dat je bij balverlies goed staat en ook kan verdedigen en de counter eruit kan halen. Dat deden we niet en dan krijg je dus goals om je oren."

Stam weigerde om bepaalde spelers aan te stippen. "Het heeft niks met namen te maken. Hoe ga jij staan ten opzichte van je tegenstander en je medespelers, zodat je bij balverlies de situatie kan handelen? Dát moeten de spelers gaan zien."

"Wie er ook speelt, als je in de aanval bent, betekent het dat je met het hele team op hun helft speelt. Dus elke wedstrijd moet je dat gaan regelen." 

Feyenoord komt aanstaande woensdag weer in actie. Dan is het Franse Angers de tegenstander. Enkele dagen later volgt de clash met Southampton. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws