Done deal: HSV heeft Nederlands duo compleet en contracteert Letschert

Done deal: HSV heeft Nederlands duo compleet en contracteert Letschert

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2019 om 15:59wo 24-07-2019 om 15:59

Laatste update: woensdag 24 juli 2019 om 16:07wo 24-07-2019 om 16:07

Timo Letschert is officieel speler van Hamburger SV. De Duitse club heeft de komst van de Nederlandse centrale verdediger wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen. In Noord-Duitsland moet Letschert een duo gaan vormen met landgenoot Rick van Drongelen. 

Letschert tekent een contract voor één seizoen bij HSV. "Met Timo hebben we er een ervaren speler bij, die een goede leeftijd heeft. Hij is heel strijdvaardig en wil altijd winnen", reageert technisch directeur Jonas Boldt op de website van de Duitsers

Letschert zelf kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. "De gesprekken met de verantwoordelijke mensen waren heel goed. Ik heb het gevoel dat dit de juiste stap in mijn carrière is", stelt hij. "Ik heb ook met Rick van Drongelen over de club en de fans gesproken. Hij is heel enthousiast en heeft alleen maar goede dingen verteld. Dat was een extra motivatie voor me."

Duitse media brachten dinsdag al naar buiten dat de transfer van Letschert naar de 2. Bundesliga-club slechts een kwestie van tijd zou zijn. HSV en US Sassuolo waren het nog niet helemaal eens over de afkoopsom. De Duitsers wilden naar verluidt een laag basisbedrag betalen, dat via bonussen verder op kan lopen. De clubs zijn inmiddels dus tot een akkoord gekomen.

Letschert maakte in de zomer van 2016 de overstap van FC Utrecht naar Sassuolo. In zijn periode in Italië werd hij geteisterd door blessures. Afgelopen seizoen werd de voormalig speler van onder meer Roda JC en FC Groningen in Utrecht gestald. Deze zomer keerde Letschert terug naar Italië, maar bij Sassuolo was zijn rol definitief uitgespeeld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws