Update: Icoon Boer blijft behouden voor PEC: Diederik is een kwaliteitsinjectie

Update: Icoon Boer blijft behouden voor PEC: "Diederik is een kwaliteitsinjectie"

26-07-2019 07:21 Laatste update: 09:38
19

Diederik Boer gaat bij PEC Zwolle aan de slag als keeperstrainer. Bij de club gaat hij zich bezighouden met de doelmannen in de bovenbouw van de opleiding, zo meldt de Stentor. 

In maart van dit jaar kondigde Boer zijn afscheid als actief speler aan. Na zestien jaar profvoetbal was het mooi geweest. Het clubicoon blijft dus wel voor PEC Zwolle behouden als keeperstrainer. Club en doelman hadden eerder al aangegeven dat het de bedoeling was dat hij aan PEC verbonden zou blijven.

Boer was in zijn loopbaan ruim tien seizoenen de eerste doelman in Zwolle. Tussendoor vertrok hij naar Ajax, waar hij drie jaar als reservedoelman fungeerde. In de zomer van 2017 keerde hij terug op het oude nest. In totaal keepte Boer 212 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en 97 duels in de Eredivisie. In die 309 wedstrijden op het hoogste niveau hield hij 101 keer zijn doel schoon.

Update 9.38: Boer blijft inderdaad als keeperstrainer behouden voor PEC Zwolle: de club heeft het nieuws vrijdagochtend bevestigd via de officiële kanalen. "Diederik is een kwaliteitsinjectie voor onze voetbalacademie. Doordat hij zestien jaar actief is geweest als professioneel doelman, weet hij als geen ander wat er bij dit vak komt kijken", stelt technisch manager Mike Willems.