Van Bommel: 'Afellay zal niet altijd spelen, misschien helemaal niet veel spelen'

Van Bommel: 'Afellay zal niet altijd spelen, misschien helemaal niet veel spelen'

27-07-2019 18:27
64

Mark van Bommel verwacht niet dat Ibrahim Afellay alles gaat spelen bij PSV, maar tóch heeft de middenvelder de aanvoerdersband gekregen. Van Bommel erkent dat de zoektocht naar een captain geen eenvoudige is geweest.

"Het was niet makkelijk om een aanvoerder te vinden", vertelt Van Bommel bij FOX Sports. "Ibi heeft mij vorig jaar gevraagd om te revalideren. Dat heb ik toegestaan, graag zelfs. Ik heb hem zien trainen en ben bewust een paar keer gaan kijken. Ik heb toen gevraagd: Ibi, wil jij een jaar bij mij komen voetballen? Het is niet dat als je anderhalf jaar niet speelt, je niet meer kunt voetballen."

Afellay heeft geloofwaardigheid bij de spelers van PSV, zegt Van Bommel. "Iedereen luistert naar hem. Hij mixt zich in alle groepen van het team. Dat heb je altijd. Ieder jaar lang heb je altijd dezelfde groepjes. Hij heeft hoge pieken meegemaakt en de Champions League gewonnen, maar ook diepe dalen gekend."

"Hij is lang geblesseerd geweest. heeft van club moeten veranderen en heeft ook ruzie gehad met een aantal trainers. Hij is ook niet makkelijk. Ik heb met hem gevoetbald. Door hoe hij terug is gekomen, is hij voor mij echt een aanvoerder."

"Hij gaat niet altijd spelen. Misschien zal hij helemaal niet veel spelen, maar het is voor mij wel echt een aanvoerder. Als tweede aanvoerder heb ik Pablo (Rosario, red.)."