'Een welgemeend: succes, Jaap' van Bosschaart: 'Feyenoord komt overal tekort'

'Een welgemeend: succes, Jaap' van Bosschaart: 'Feyenoord komt overal tekort'

30-07-2019 07:58
124

Feyenoord-icoon Rinus Israël houdt zijn hart vast. De 77-jarige oud-verdediger zag de Rotterdammers aan het werk tijdens de voorbereiding en vond het, voorzichtig uitgedrukt, weinig overtuigd wat de ploeg van trainer Jaap Stam liet zien.

IJzeren Rinus denkt dan ook dat een derde plaats het maximaal haalbare is voor Feyenoord. "Dan zou Jaap Stam een wereldprestatie leveren. AZ en FC Utrecht – ook bepaald geen hoogvliegers – zijn in mijn ogen tenminste gelijkwaardig. En misschien zelfs wel beter", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Israël heeft 'een beetje te doen met Stam' en keek hoofdschuddend naar de verdedigers van Feyenoord. "Geen opbouwend vermogen, nooit de diepte bereiken. Dat kan toch niet?", aldus de oud-international. "Kijk eens goed naar wat er rondloopt op het veld. Lachwekkend is het gewoon."

Oud-speler Pascal Bosschaart, komend seizoen assistent-trainer van SC Cambuur, ziet het ook niet bepaald zitten. De met 1-3 verloren oefenwedstrijd tegen Southampton gaf hem weinig reden tot optimisme. "Als je eerlijk bent, kwam Feyenoord op alle fronten tekort. Verdedigend en aanvallend. Ik ben het met Jaap Stam eens dat er spits bij moet die goals maakt en achterin ga je het met de huidige verdedigers ook niet redden." Ajax en PSV hoeven volgens Bosschaart dan ook niet te vrezen voor Feyenoord. "Ik denk dat we blij mogen zijn als FC Utrecht en AZ onder Feyenoord eindigen. Vandaar een welgemeend: succes, Jaap."

De stadionclub begint zondagmiddag aan het seizoen met een thuiswedstrijd tegen stadgenoot Sparta.