'Te lieve' Schuurs aangepakt bij Ajax: En dat heb ik hem ook verteld

'Te lieve' Schuurs aangepakt bij Ajax: "En dat heb ik hem ook verteld"

02-08-2019 07:09 Laatste update: 08:33
91

Sjaak Swart vond Perr Schuurs 'te lief' en heeft de Ajacied onlangs onder handen genomen. Swart sprak Schuurs aan op De Toekomst en had advies voor de negentienjarige Ajax-verdediger. 

"Hij moest zich meer laten gelden, meer zelfvertrouwen hebben, meer van zich afbijten. Ik kende Perr al langere tijd, via mijn Limburgse vriend Willy Dullens (clubicoon Fortuna Sittard, oude club van Schuurs, red.)", vertelt Swart in het Algemeen Dagblad.

Schuurs speelde vorig seizoen voor Jong Ajax. Swart zag hem regelmatig spelen. "Maar ik vond hem afgelopen seizoen veel te behoudend spelen. Hij werd daardoor te vaak afgetroefd. Dat vond ik niet goed. En dat heb ik hem ook verteld. Het was allemaal te lief."

Swart ziet dat Schuurs stappen in zijn ontwikkelingen heeft gezet. Het advies lijkt te zijn aangenomen door de Limburger. "Hij is groot en sterk, heeft alles mee. En ik heb het met hem destijds ook over de verbeterpunten gehad, zoals zijn timing met koppen en manier van verdedigen. Daar werkt hij hard aan."