Koploper Koster zet in op versterkingen: 'Dit kun je geen heel seizoen volhouden'

Koploper Koster zet in op versterkingen: 'Dit kun je geen heel seizoen volhouden'

03-08-2019 11:15
37

Willem II-trainer Adrie Koster zag zijn ploeg vrijdagavond de seizoensouverture tegen PEC Zwolle winnen, maar rekent zich nog niet rijk. De hadden in Zwolle de beschikking over slechts zes wisselspelers en zullen hun selectie nog moeten versterken.

Sebastian Holmén, Ché Nunnely en Mats Köhlert, de enige aanwinsten tot nu toe, kwamen vrijdagavond alle drie negentig minuten lang in actie. "De basis staat er wel, maar dit kun je natuurlijk niet een heel seizoen volhouden", liet Koster na de 1-3 zege bij PEC weten aan FOX Sports. De ervaren trainer rekent op directeurs Martin van Geel en Joris Mathijsen. "Er zal wat bij moeten komen, dat weten we, daar zijn we volop mee bezig en dat gaat ook wel gebeuren."

Koster heeft tijdens de voorbereiding echter prima kunnen werken met zijn smalle selectie. "Het is een kleine, maar hechte groep. Het heeft ook zo zijn voordelen: kwalitatief niet slecht en lekker als je wint. Vorig jaar hebben we al met deze groep getraind, er zijn drie nieuwe spelers mee en het gros weet al hoe we spelen en wat we willen."

Dankzij de 1-3 zege in Zwolle gaat Willem II aan kop na de eerste Eredivisie-vrijdag van het seizoen. Op zaterdag 10 augustus spelen de Tricolores thuis tegen Vitesse.