Basacikoglu ziet 'kutland'-uitspraak van Derksen: 'Echt geen woorden voor'

5 augustus om 23:57
Laatste update: 6 augustus om 00:03

Bilal Basacikoglu heeft maandagavond met verbazing kennisgenomen van de uitlatingen van Johan Derksen. De oud-aanvaller van sc Heerenveen en Feyenoord meldde zich op Twitter naar aanleiding van Derksens uitspraken over 'kutland' Turkije.

Tijdens de eerste VI-uitzending van het seizoen werd de interlandkeuze van Feyenoord-talent Orkun Kökçü besproken. Derksen vond dat Kökçü het niet kon maken om Turkije te verkiezen boven het land waar hij was opgegroeid en had ook zijn bedenkingen bij het politieke klimaat onder president Recep Tayyip Erdogan: Turkije is zelfs een 'kutland', stelt de VI-nestor.

Deze stellingname zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij Basacikoglu, die sinds vorig seizoen voor het Turkse Kayserispor speelt. 'Ongelooflijk, deze man!', laat hij weten via Twitter. 'Echt geen woorden voor: heeft zelf niks bereikt, maar loopt iedereen te vertellen hoe het moet.' In een latere tweet stelt de vleugelaanvaller dat hij het 'een beetje te ver' vindt gaan om Turkije af te schilderen als 'kutland' en dat dit niets met de Kökçü-discussie te maken heeft.