'Recordtransfer PSV rond: Lozano tekent definitief voor vijf seizoenen bij Napoli'

'Recordtransfer PSV rond: Lozano tekent definitief voor vijf seizoenen bij Napoli'

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 11:28do 15-08-2019 om 11:28

Laatste update: donderdag 15 augustus 2019 om 11:39do 15-08-2019 om 11:39

Het is rond, aldus Voetbal International. Hirving Lozano maakt de overstap van PSV naar Napoli. In Italië tekent de Mexicaanse aanvaller een vijfjarig contract.

De toptransfer van Lozano zit er al even aan te komen. PSV en Napoli bereikten deze week overeenstemming over een transfersom van 42 miljoen euro. Een slordige 35 miljoen euro gaat naar Eindhoven, wat een recordbedrag betekent. Lozano stoot Memphis Depay, die in 2015 voor 34 miljoen naar Manchester United ging, uit de geschiedenisboeken.

In Napels ligt een vijfjarig contract klaar voor Lozano. De 24-jarige Mexicaan heeft volgens VI een akkoord bereikt met Napoli, maar de transfer kan nog niet officieel naar buiten worden gebracht door de clubs. PSV zou eerst 'nog wat administratieve zaken' moeten afhandelen met zowel Napoli als Pachuca, de vorige club van Lozano. De aanvaller wacht ook nog een medische keuring.

PSV nam Lozano in 2017 over van Pachuca en maakte in zijn debuutjaar grote indruk. Vorig seizoen zwelde de kritiek op zijn spel echter aan. Toch was hij nog goed voor zeventien goals en acht assists in de Eredivisie. PSV heeft Ritsu Doan op het oog als opvolger van Lozano.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws