'Voor mijn gevoel ben ik zeker gehaald voor de basis van Ajax'

'Voor mijn gevoel ben ik zeker gehaald voor de basis van Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 08:47za 17-08-2019 om 08:47

Quincy Promes begrijpt dat het voor Erik ten Hag moeilijk is om knopen door te hakken wat zijn opstelling betreft. De Oranje-international kwam voor vijftien miljoen euro naar Amsterdam, maar zit op de bank.

"Voor de trainer is het ook moeilijk. Hij moet keuzes maken. Als hij voor anderen kiest, is het aan mij om te laten zien dat hij voor mij moet kiezen", zegt Promes tegen de NOS. "Het zit nog niet zo diep dat ik me er druk over maak. Het is wel een langzame start voor mij."

Promes gaf eerder al aan dat hij niet baalt van de contractverlengingen van Dusan Tadic, Hakim Ziyech en David Neres, zijn concurrenten. Hij ging er niet vanuit dat het trio weg zou gaan. "Zolang ze een contract bij Ajax hebben ga je er niet vanuit dat ze weggaan en dat ze blijven. Daar heb ik geen rekening meegehouden. Ajax sprak me gewoon heel erg aan. Dat had geen invloed op mijn keuze."

"De jongens hebben het vorig seizoen goed gedaan. Ik moet m'n plekje nog veroveren. Ik werk elke dag keihard om dat voor elkaar te krijgen. Voor mijn gevoel ben ik zeker gehaald voor de basis."

Poll

Verovert Promes dit seizoen een basisplek als iedereen fit blijft?

(3187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws