'Politie grijpt in na Vitesse-PEC, twee agenten werden mishandeld in het uitvak'

'Politie grijpt in na Vitesse-PEC, twee agenten werden mishandeld in het uitvak'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 10:41za 17-08-2019 om 10:41

De politie heeft vrijdagavond na het duel tussen Vitesse en PEC Zwolle opgetreden in het vak van de bezoekende fans. De Arnhemse politie stelt dat dit gebeurde omdat twee agenten waren mishandeld, maar de voorzitter van de supportersclub van PEC is woest.

Politiewoordvoerder Simen Klok meldt aan Omroep Gelderland dat 'de wedstrijd rustig verliep, maar dat na de wedstrijd twee agenten in het uitvak werden mishandeld'. Eén agent zou een trap in zijn rug hebben gekregen en één agent werd geslagen. Daarop heeft de politie alle auto's van PEC-fans onderzocht en twee mensen aangehouden. Ook in de supportersbus van de bezoekers is iemand aangehouden.

Freddy Eikelboom, voorzitter van de Supportersclub PEC Zwolle, spreekt schande van het optreden van de politie. "Uit het niets begonnen ze te slaan", zegt hij. "Mijn arm is helemaal dik." Verder stelt hij niet te begrijpen waar de politieactie vandaan kwam en dat er geen sprake was van agressie. Hij wil aangifte gaan doen tegen de agenten die hem sloegen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws