'Zoet wordt geen tweede keeper, ook niet als hij daar meer kan verdienen'

'Zoet wordt geen tweede keeper, ook niet als hij daar meer kan verdienen'

01-09-2019 18:04
27

Jeroen Zoet gaat niet over één nacht ijs als het aankomt op zijn toekomst. Dat stelt Ruud Brood. De laatste jaren werd Zoet regelmatig gelinkt aan andere clubs, maar de 28-jarige doelman van PSV speelt nog steeds in Eindhoven.

"Er is heus wel interesse geweest, maar Jeroen maakt zijn eigen keuzes en gaat niet over één nacht ijs", zegt Brood tegen de NOS. De huidige trainer van NAC Breda werkte bij RKC Waalwijk en PSV samen met Zoet. "Hij heeft ambitie en gaat niet ergens als tweede keeper bij een club zitten, ook niet als hij daar meer kan verdienen. Je hoort soms dat Jeroen internationaal 'te vlak' is, maar hij heeft er echt de kwaliteiten voor. Dat heeft hij zeker laten zien."

Brood werkte altijd met plezier samen met Zoet. "Het voelde vertrouwd tussen ons", aldus de NAC-trainer over zijn PSV-tijd met de Oranje-doelman. Waar hij bij RKC hoofdtrainer was, fungeerde Brood in Eindhoven als rechterhand van Phillip Cocu. "Als assistent had ik ook een andere rol, kon ik een luisterend oor zijn. Ook voor privé-onderwerpen. En deze keer hielp hij mij als nieuweling de cultuur van de club te ontdekken."

Zoet staat onder de lat als PSV zondag om 20.00 uur aftrapt tegen RKC.