Ramos hoopt op Van Dijk: 'Lang geleden dat een verdediger die prijs nog eens won'

Ramos hoopt op Van Dijk: 'Lang geleden dat een verdediger die prijs nog eens won'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 20:15di 10-09-2019 om 20:15

Sergio Ramos hoopt dat Virgil van Dijk de Gouden Bal wint. De Spaanse stopper zou graag zien dat een collega-verdediger de prijs omhoog mag houden, aangezien hij vindt dat het wel weer eens tijd wordt dat een defensief ingestelde speler de prijs wint.

In een interview met FHM laat Ramos zich ontvallen dat hij hoopt dat Van Dijk de prijs wint, ondanks dat ook voormalig ploeggenoot Cristiano Ronaldo meedingt naar de Gouden Bal. "Ik zou blij zijn als een collega-verdediger als van Dijk deze prijs zou winnen", legt de Spanjaard uit. "De laatste verdediger die deze prijs won is mijn voormalig teamgenoot Fabio Cannavaro. Dat was in 2006, dus het wordt wel weer eens tijd. Ik zou het Virgil van harte gunnen."

Toch houdt de ervaren verdediger een slag om de arm en stelt hij dat ook Lionel Messi en Ronaldo een nieuwe Gouden Bal zouden verdienen. "Ik vind Virgil een geweldige speler, maar de voetballers bepalen niet wie die prijs wint", meldt hij. "Alle spelers die genomineerd zijn die verdienen het om te winnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws