'Twintig keer op de Ajax-bank was leuk, daarna dacht ik: ik wil meer'

'Twintig keer op de Ajax-bank was leuk, daarna dacht ik: ik wil meer'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 06:55do 19-09-2019 om 06:55

Dani de Wit vindt het 'heel lekker' om bij zijn nieuwe club AZ volledige wedstrijden te spelen. In Amsterdam moest de jonge middenvelder het afgelopen seizoen steeds doen met korte invalbeurten. Daar was De Wit klaar mee. 

Eind augustus nam AZ hem voor circa twee miljoen euro over van Ajax. "Sinds mijn komst bij AZ heb ik allebei de competitiewedstrijden in de basis gestaan en beide wedstrijden uitgespeeld. Tussendoor nog een potje met Jong Oranje gespeeld. Het is zo lekker om op het hoogste niveau negentig minuten te maken", vertelt hij aan De Telegraaf"Dat bevalt me wel, daar word ik fit van. Het geeft me een extra goed gevoel over mijn transfer naar AZ."

"De eerste tien wedstrijden was het leuk om bij Ajax 1 op de bank te zitten, ik genoot er echt van. Maar na twintig duels dacht ik: ik wil meer. Aan het eind van het seizoen wist ik zeker: dit ga ik niet nóg een keer doen."

In Alkmaar kan De Wit 'zijn energie kwijt'. "Dat kon niet bij Ajax, maar wel bij AZ. Een ploeg die goed en leuk voetbal speelt en actief is in de Europa League. Tel uit je winst."

AZ komt donderdagavond in actie tegen Partizan Belgrado. 

Poll

Fout van Ajax om De Wit te verkopen?

(4156 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws