Van Basten: 'Die kracht hebben we als land en dat moeten we blijven bewaken'

Van Basten: 'Die kracht hebben we als land en dat moeten we blijven bewaken'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 19:30za 21-09-2019 om 19:30

Marco van Basten benadrukt dat de Eredivisie niet meer aan kwaliteit moet inboeten. De topspits van weleer vindt dat de jeugd zich moet kunnen blijven spiegelen aan voetballers in Nederland en hoopt dat het niveau in de Eredivisie gehandhaafd blijft.

Het 'kleine' Nederland doet het volgens Van Basten al heel goed, maar moet dat zo zien te houden. "We hebben altijd veel goede voetballers gehad en dat is de kracht die we moeten blijven bewaken", zegt hij in De Eretribune van FOX Sports. "Het is belangrijk dat we in Nederland met het betaalde voetbal op een goed niveau blijven presteren, dat daar goede spelers blijven spelen. Daardoor raakt de jeugd geïnspireerd en blijft de doorstroom ook goed."

"Goede spelers in de Eredivisie zijn een voorbeeld voor de jeugd", vervolgt Van Basten zijn pleidooi. "Daardoor gaan jonge mensen sneller voetballen, dat is hartstikke belangrijk. Daar moet de nadruk op liggen in Nederland. We zijn geen groot land, maar wel een goed georganiseerd land. Daar moeten we het constant mee doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws