Koeman maakt voorselectie Oranje bekend: Kluivert nieuw gezicht

Koeman maakt voorselectie Oranje bekend: Kluivert nieuw gezicht

25-09-2019 12:01 Laatste update: 14:14
153

Bondscoach Ronald Koeman heeft dertig spelers opgenomen in zijn voorselectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Wit-Rusland. Ten opzichte van de vorige keer is alleen Justin Kluivert nieuw op de voorlopige lijst.

De twintigjarige Kluivert ontbrak de vorige keer in de voorselectie, maar mocht zich alsnog melden in Zeist door de afmelding van Steven Bergwijn. Dit keer staan zowel de PSV'er als de vleugelaanvaller van AS Roma op de lijst. De voorlopige selectie kent verder geen verrassingen. 

Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Marco Bizot (AZ), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Donny van de Beek (Ajax) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) vielen de vorige keer nog af voor de definitieve selectie. Bij Van de Beek was dat vanwege een blessure. Donyell Malen staat ook weer op de lijst. De PSV-aanvaller maakte tegen Duitsland zijn debuut en was daarin meteen trefzeker. 

Ajax en PSV zijn de hofleveranciers in de voorlopige selectie met elk vier spelers. Oranje neemt het donderdag 10 oktober in De Kuip op tegen Noord-Ierland. Drie dagen later wacht een bezoek aan Wit-Rusland. 

De voorlopige selectie

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Patrick Van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta), Terence Kongolo (Hudersfield Town), Matthijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Internationale)

Middenveld: Donny Van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta), Kevin Strootman (Marseille), Tonny Vilhena (FK Krasnodar), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Justin Kluivert (AS Roma), Donyell Malen (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Ajax), Wout Weghorst (Wolfsburg)