Van der Gijp over horlogedief Dolberg: 'Bij mij is er een Breitling weggehaald'

Van der Gijp over horlogedief Dolberg: 'Bij mij is er een Breitling weggehaald'

28-09-2019 09:25
127

René van der Gijp spreekt uit ervaring en weet dat er vaker dure spullen worden gestolen uit kleedkamers. Kasper Dolberg werd vorige week bij OGC Nice bestolen door een ploeggenoot, die een horloge ter waarde van 70.000 euro uit de kleedkamer weghaalde.

Van der Gijp vindt niet dat Lamine Diaby-Fadiga, de speler die Dolberg volgens Franse media bestolen heeft, ontslagen moet worden door Nice. "Ik zou als ik Dolberg was tegen het bestuur van Nice zeggen dat ze die jongen nog een kans moeten geven", zegt hij bij Veronica Inside. "Het is zo dom, maar het is een van de grootste talenten van Frankrijk. Dan denk ik: geef hem nog een kans."

"Je moet geen horloge stelen. Het is een domme actie, maar er wordt zat uit die kleedkamers gestolen, hoor. Bij mij is er ook wel eens een Breitling (duur horlogemerk uit Zwitserland, red.) weggehaald uit m'n achterzak", zegt Van der Gijp. "Dat was bij Sparta. Ik had hem een week. Weg. Tja, wat moet je ermee? Het gebeurt."

Volgens Franse media heeft Diaby toegegeven dat hij Dolberg heeft bestolen. Nice beraadt zich nu over eventuele vervolgstappen. Het ontbinden van het contract is een serieuze optie. Diaby is achttien jaar en staat bekend als een van de grootste talenten uit Frankrijk.