'Sinds Van Persie is er geen wereldtopper meer bij Feyenoord vandaan gekomen'

'Sinds Van Persie is er geen wereldtopper meer bij Feyenoord vandaan gekomen'

29-09-2019 10:24
107

Feyenoord verkeert in een sportieve en bestuurlijke crisis. Oud-speler Jan Everse en clubwatcher Arman Avsaroglu zijn kritisch op de gang van zaken bij de Rotterdammers, die donderdag in De Kuip klop kregen van AZ (0-3).

"Er is gewoon veel te weinig kwaliteit binnen deze selectie", zegt Everse tegen de NOS. "Ik denk echt dat Stam zich rot geschrokken is van het niveau". Onder meer Rick Karsdorp stelt teleur. "Hij is nu na twintig minuten spelen al doodop. Dat mag niet."

Ook NOS-verslaggever Avsaroglu wijst op het gebrek aan kwaliteit. "De selectie is niet in balans, er wordt nu van een speler als Orkun Kökcü verwacht dat hij het middenveld draagt. Dat is niet realistisch voor een jongen die het niet gewend is om een seizoen lang op topniveau te presteren."

Avsaroglu vraagt zich tevens af of trainer Jaap Stam wel goed genoeg is voor Feyenoord, dat het zondag opneemt tegen FC Twente. "Stam is een vrij onervaren trainer en de opstelling van Feyenoord is iedere week anders. Hij heeft nu nog krediet van het Legioen, maar we gaan zien hoe goed de trainer Stam echt is."

Everse vindt Stam vooral slachtoffer van het gevoerde beleid. "Als je echt goed nadenkt, is Robin van Persie het laatste echte talent dat doorbrak bij Feyenoord. Wijnaldum komt daar dichtbij, maar sinds Van Persie is hier geen wereldtopper meer vandaan gekomen."

No Poll