Berghuis: 'Incident? Een tackle, ja. Die emotie ging net de verkeerde kant op'

Berghuis: 'Incident? Een tackle, ja. Die emotie ging net de verkeerde kant op'

29-09-2019 19:22
28

Steven Berghuis stond donderdagavond in het middelpunt van de belangstelling na zijn harde overtreding op AZ'er Teun Koopmeiners. De linkspoot ontsnapte aan een rode kaart, kon zondagmiddag meespelen tegen FC Twente en opende al vroeg de score tegen de Tukkers.

Na afloop van de 5-1 zege blikte hij samen met FOX Sports-interviewer Milan van Dongen terug op het 'incident'. "Incident? Een tackle, ja", lachte hij. "Ik heb er bewust niet veel meegekregen van alle commotie, dat het niet in mijn hoofd ging zitten. Maar het was frustratie", beaamt de vleugelaanvaller.

Berghuis weet dat het niet de eerste keer is dat hij zijn frustratie botviert met een harde overtreding en karakterseert zichzelf als een 'emotionele' speler. "Die emotie ging net even de verkeerde kant op. Maar dat is meteen ook mijn kracht: als de emotie de andere kant op slaat... Verder heb ik er niet veel over te zeggen. Geel beoordeeld en verder", aldus Berghuis, die niet uitsluit dat hij nog vaker in het nieuw komt met soortgelijke vergrijpen. "Die emoties zitten ook in mijn spel, dus ik kan het niet beloven, haha. Maar ik ga niet met die intentie het veld op."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s