'Roda JC-aandelen in handen van Spanjaarden: ex-burgemeester trekt zich terug'

'Roda JC-aandelen in handen van Spanjaarden: ex-burgemeester trekt zich terug'

01-10-2019 15:58 Laatste update: 16:02
79

Jos Som, voormalig burgemeester van Kerkrade, heeft zich volgens De Limburger teruggetrokken van de stichting FS United, die tachtig procent van de Roda JC-aandelen beheert. De financiën van de club zouden nu beheerd worden door die Spanjaarden.

José Miguel Canovas Garceran, Antonio Cano Canovas en Ignacio Fernandez Macon vormden samen met Som het vierkoppige bestuur van FS United, nadat de stichting het meerderheidsbelang in Roda JC overnam van Frits Schrouff. De CDA-politicus – aanvankelijk voorstander van de komst van investeerder Mauricio Garcia de la Vega – is echter om onduidelijke redenen vertrokken, meldt De Limburger op basis van gegevens van de Kamer van Koophandel. Som (tweede van links op de foto) bleek niet bereikbaar voor commentaar.

Sinds Garcia de la Vega vrijdagavond door de Roda-fans uit het stadion is gezet, is het buitengewoon onrustig rondom de club. Het voltallige kantoorpersoneel kwam maandag niet opdagen, uit protest tegen de Mexicaanse investeerder. Chelsea is bovendien een onderzoek gestart naar huurling Ike Ugbo, meldt Sky Sports. Volgens NRC wordt de spits niet betaald door zijn tijdelijke werkgever.