Solskjaer in Den Haag: 'Eén van de beroerdste velden die ik in tijden heb gezien'

Solskjaer in Den Haag: 'Eén van de beroerdste velden die ik in tijden heb gezien'

02-10-2019 18:12 Laatste update: 18:28
90

Ole Gunnar Solskjaer heeft geen goed woord over voor het veld waarop Manchester United donderdagavond in actie komt tegen AZ. Het kunstgras in Den Haag bevalt de Noorse manager voor geen meter.

"Ik heb het veld gezien en ben verrast dat ze voor dit veld hebben gekozen", vertelt Solskjaer op de persconferentie in het Cars Jeans Stadion, geciteerd door Voetbal International. "In Noorwegen ben ik kunstgras gewend, daar is het een veilige ondergrond. Dit veld steekt daar schril bij af. Het is één van de beroerdste velden die ik in tijden heb gezien."

De manager van United is ook verbaasd door het feit dat een Nederlandse club op kunstgras speelt. "Het is min of meer een logische keuze wanneer je op de Noordpool woont. Daar kun je tussen december en maart niet op gras spelen. Hier werd ik er wel door verrast, ja. Als ik hier een club zou runnen, zou ik er geen kunstgras neerleggen."

Woensdagavond trainen de sterren van United op het kunstgras van ADO. Solskjaer wil er ook weer niet té zwaar aan tillen. "Ik heb met mijn knieën nooit veel plezier gehad op deze ondergrond, maar bij deze jonge jongens zit dat wel goed. Ach, het is zoals het is. Het is voor beide elftallen hetzelfde. Je speelstijl verandert wat, wanneer je op kunstgras speelt."