Spelersrapport: Good old Vlaar en captain Koopmeiners enorm belangrijk voor AZ

Spelersrapport: Good old Vlaar en captain Koopmeiners enorm belangrijk voor AZ

03-10-2019 21:15 Laatste update: 21:19
15

AZ speelde donderdag knap gelijk tegen Manchester United in de groepsfase van de Europa League. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de Alkmaarders, die zelfs de meeste aanspraak maakten op de zege.

Marco Bizot – 6,5: Wat voor cijfer moet je Bizot geven? De doelman kreeg verrassend weinig te doen op het Haagse kunstgras. Slechts één keer leek hij écht op te moeten treden, maar Ron Vlaar schoot te hulp. United loste zelfs geen enkel schot op doel…

Yukinari Sugawara -7: Jonas Svensson is normaal gesproken onomstreden, maar de Noor ontbrak door een schorsing. Van aanpassingsproblemen had Sugawara geen last. De Japanner kwam keer op keer op aan de rechterkant.

Ron Vlaar – 8: Wat is Ron Vlaar nog belangrijk voor AZ. De ervaren verdediger haalde in de eerste helft een bal voor de lijn weg. En ook in balbezit was Ron Beton belangrijk met enkele zeer fraaie crosspasses.

Stijn Wuytens – 7: Een paar keer werd United gevaarlijk, maar Wuytens wist samen met Vlaar de meeste kansen te verijdelen. De nul houden tegen een Premier League-grootmacht, knap gedaan.

Owen Wijnal – 7: AZ had grote delen van de wedstrijd de overhand en daardoor kwamen de aanvallende backs van AZ in hun kracht. Wijndal kwam een paar keer gevaarlijk op en dwong David De Gea zelfs nog een keer tot een redding.

Fredrik Midtsjö – 7,5: De Noor springt niet het meest in het oog bij AZ, maar hij is o zo belangrijk. Hij haalde met belangrijke intercepties keer op keer de angel uit het Engelse aanvalsspel.

Dani de Wit – 7: De Wit kwam niet vaak aan de bal, maar juist zonder bal toonde hij zijn waarde. Met loopacties verschafte hij ruimte voor de meer creatieve aanvallers. Hij was bovendien onvermoeibaar en werkte zich een slag in de rondte.

Teun Koopmeiners – 8: Is Koopmeiners pas 21 jaar? Je zou het haast niet geloven. De AZ-aanvoerder speelt met een rust en overtuiging die opmerkelijk zijn op zijn leeftijd. Hij zal ongetwijfeld op de radar staan bij bondscoach Ronald Koeman.

Calvin Stengs – 7,5: De beweeglijke AZ-voorhoede bracht United regelmatig in de problemen met het gevarieerde aanvalsspel. Stengs verried bij vlagen zijn klasse door met steekpasses te strooien. De zuiverheid ontbrak enigszins, maar hoe lang nog voordat hij bij Oranje zit?

Myron Boadu – 6,5: De spits werd een paar keer dreigend, maar was ongelukkig in de afwerking. In de Eredivisie vindt Boadu makkelijk het net, nu nog die laatste stap zetten en dat ook een treetje hoger laten zien.

Oussama Idrissi – 7,5: Hij bezorgde de United-defensie handen vol werk. Idrissi tonde zich behendig, had fraaie acties in huis, maar voerde het soms iets te ver door en maakte daardoor ook foutjes. Dat is een duidelijk verbeterpunt. Desondanks de meest dreigende AZ-aanvaller.

Invallers

Pantelis Hatzidiakos - x: Speelde te kort voor een beoordeling.