'Ik denk niet dat Ajax er blij mee is dat ze hier op het kunstgras moeten spelen'

'Ik denk niet dat Ajax er blij mee is dat ze hier op het kunstgras moeten spelen'

04-10-2019 13:56
84

ADO Den Haag maakt zich op voor een van de wedstrijden van het jaar. Ajax komt zondag om 12.30 uur op bezoek in Den Haag. Trainer Fons Groenendijk wil de regerend landskampioen een moeilijke middag bezorgen.

Ajax maakte midweeks opnieuw indruk in de Champions League door op Spaanse bodem Valencia met 0-3 aan de kant te schuiven. Groenendijk ziet dit niet per se als een nadeel voor zijn ploeg, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Zij kunnen ook een mindere dag hebben na zo'n Champions League-wedstrijd. Ze kunnen misschien een keer minder gas geven, of dat het door de omstandigheden lastiger is."

"Natuurlijk is Ajax de grote favoriet, maar we moeten er een strijd van maken", zegt Groenendijk. AZ kende twee weken geleden na de Europese verplichtingen tegen Partizan een lastige middag in Den Haag, waar het slechts met 0-1 won. Groenendijk probeert die wedstrijd als voorbeeld te nemen voor zondag. "Die speelwijze is ook nu een optie. We proberen ze aan te pakken, al hebben ze natuurlijk ook echt een geweldige ploeg."

Tom Beugelsdijk sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Komen ze na die fantastische overwinning net uit het vliegtuig dan denk ik niet dat die gasten er blij mee zijn dat ze hier op het kunstgras moeten spelen. Ik denk dat ze kiezen voor een zakelijke insteek. Dan moeten wij het ze lastig maken."