'Ik had misschien bij AZ moeten blijven, maar PSV was toen het beste voor me'

'Ik had misschien bij AZ moeten blijven, maar PSV was toen het beste voor me'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 18:58do 10-10-2019 om 18:58

Laatste update: donderdag 10 oktober 2019 om 19:11do 10-10-2019 om 19:11

Dani van der Moot maakt dit seizoen furore in de Tweede Divisie bij Rijnsburgse Boys, maar had voor zichzelf een grote voetbaltoekomst voorzien. De 22-jarige Zaandammer speelde voor AZ, PSV, FC Utrecht en FC Volendam, maar kwam voorlopig niet verder dan de Keuken Kampioen Divisie.

De afgelopen drie seizoenen kwam Van der Moot tot vijf treffers op het één na hoogste profniveau. Na een half jaar in dienst van FC Volendam zat een contract in het vissersdorp er niet in. "Ik gold in de jeugd als een groot talent. Het is lastig om te zeggen waarom ik het niet heb gered", vertelt de voormalig jeugdinternational van Oranje aan ELF Voetbal. "Achteraf had ik misschien beter bij AZ kunnen blijven, maar een overstap naar PSV was met de kennis en het gevoel van toen de beste optie voor me. Daar heb ik dus geen spijt van."

Van der Moot heeft echter wél spijt van een transfer die nooit heeft plaatsgevonden: Liverpool had op een gegeven moment belangstelling. "Er waren meer clubs uit het buitenland met interesse, maar Liverpool was het concreetst. Ik ben er een dagje met mijn ouders op bezoek geweest en kreeg een rondleiding door het stadion, complex en stad. Ze lieten me zien wat ik zou kunnen verwachten als ik daar zou gaan voetballen en leven." Dat zat er uiteindelijk nooit in, maar Van der Moot koestert de rondleiding nog steeds. "Voor altijd een prachtige herinnering."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws