'Het is nu wel klaar met Ajax en Sjaak Swart, ik ben meer dan dat ene doelpunt'

'Het is nu wel klaar met Ajax en Sjaak Swart, ik ben meer dan dat ene doelpunt'

18-10-2019 07:16
153

Bryan Smeets wil herinnerd worden als die speler die meer is dan alleen zijn goal voor De Graafschap tegen Ajax. De middenvelder van Sparta blinkt momenteel uit bij de Rotterdamse club, maar vindt het vooral belangrijk om het niet altijd over voetbal te hebben.

Wanneer de Maastrichtenaar wordt herinnerd aan zijn doelpunt op 8 mei 2016 zucht hij. "We gaan het toch niet weer over Ajax en Sjaak Swart hebben, toch?", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik word nog altijd herinnerd aan die goal en dat is leuk. Maar soms denk ik ook: het is nu wel klaar. Wéér Ajax, wéér Sjaak Swart. Ik ben meer dan die jongen van dat ene doelpunt."

Dat hij dat is bewijst Smeets dit seizoen op de Eredivisie-velden, waar hij zijn club Sparta bij de hand neemt. Toch wil de middenvelder dat niet te groot maken. "Ik probeer over te dragen op mijn ploeggenoten dat wij echt niet meer zijn dan een stratenmaker. Je bent niet meer dan iemand op kantoor. Geniet ervan dat je het mooiste beroep op aarde uitoefent, straal dat uit, en gedraag je normaal. Het komt je eigen spel ten goede. Echt, ik kan het iedereen aanraden, een keer keihard op je bek gaan. Je wordt er een leuker mens van."