'Moeilijk om m'n plek te veroveren bij Ajax, gelukkig maak ik nu meer minuten'

'Moeilijk om m'n plek te veroveren bij Ajax, gelukkig maak ik nu meer minuten'

19-10-2019 08:19
33

Quincy Promes durft toe te geven dat hij in een goede fase zit bij Ajax. De aanvaller werd voor ruim vijftien miljoen euro overgenomen van Sevilla, maar begon op de bank in Amsterdam. Dat is inmiddels anders.

"Ik begon een beetje stroef en speelde niet altijd in de basis. Het was even wennen. Ik ben nu op de goede weg. Ik maak doelpunten en geef assists. Dat wil ik iedere week laten zien. Zo kun je de eerste maanden wel beschrijven", vertelt Promes bij Inside Ajax op Ziggo Sport.

Promes begreep dat hij op de bank begon. "Je komt met hoge verwachtingen, maar ook in een goed draaiend team terecht. Ajax heeft het goed gedaan. Daardoor was het moeilijk om m'n plekje te veroveren. Door zelfvertrouwen te hebben, rustig te blijven en te wachten op m'n kans maak ik nu meer minuten."

Promes drukt steeds meer zijn stempel in belangrijke wedstrijden. "Daarvoor ben ik gehaald. Als de lat hoog ligt ben ik erop gebrand om het juist in die wedstrijden te laten zien. Tot nu toe lukt dat. Ik wil het vasthouden. Daarom ben ik gehaald."

Tegen OSC Lille scoorde Promes in het eerst in de Champions League voor Ajax. "Ik werd in het begin veel bekritiseerd. Als je dan de openingsgoal maakt in je eerste Champions League-wedstrijd, werkt dat heel bevrijdend."